Stichting Enjoinsport vaart een bevlogen koers

Een mooie opsteker voor de Stichting Enjoinsport. Onder het motto Samen Sterk, doneert Jordi van Zelst, van Nova Fysio & Performance een bedrag van €500,- om zo de droom van Sander Koomen hopelijk in een stroomversnelling te brengen!

Stichting Enjoinsport richt zich op het faciliteren van sport voor mensen met een beperking. Sander is zelf met het sloeproeien in aanraking gekomen: “een geweldige ervaring om alles te kunnen geven, met andere mensen in een boot, even mijzelf zijn, zonder beperkingen. Deze ervaring gun ik ook aan andere mensen met een beperking.”

Initiatiefnemer en ambassadeur Sander lijdt zelf aan het Usher syndroom waardoor hij doof en blind wordt. Sander weigert echter om zielig in een hoekje te gaan zitten. Zijn doel: deelname aan de Paralymische Spelen van 2024 in Parijs. Hij is gestart als roeier maar heeft zijn echte passie gevonden in de triatlon Recent nog won hij het Open NK ParaTriatlon in zijn klasse. Ook heeft hij voor deze discipline inmiddels een NOC*NSF selectiestatus en behoort daarmee tot officieel tot TeamNL.

Jordi van Zelst, zelf topsportbegeleider, zit sinds medio 2020 in het begeleidingsteam van Sander. “De passie, energie en maatschappelijke gedrevenheid van Sander werken erg aanstekelijk! Wij zijn trots dat wij een bijdrage kunnen leveren aan dit prachtige initiatief”, aldus Jordi. Het idee ontstond dat wij bezig waren met de jaarlijkse kerstattenties voor de sporters en collega’s in ons netwerk. In plaats van deze kerstattenties hebben wij een bedrag beschikbaar gesteld voor de Stichting Enjoinsport, die vooralsnog moet roeien met de riemen die het heeft.

Stichting Enjoinsport zal ook Sander Koomen helpen met de "Road to Paris", de Paralympische Spelen van 2024. En zoals Sander zegt: “Niet wat je bent is wat je beperkt, maar wat je denkt dat je niet bent!”