Dirk Kuyt Foundation: Sporter van de maand

Elke maand steunen wij één sporter met een beperking om zijn/haar sport zo goed mogelijk te kunnen beoefenen. TeamKoomen is benoemd tot Sporter van de maand April.

Naar aanleiding van een advertentie van NOC*NSF bezocht Sander een talentendag op Sportcentrum Papendal. Hij kon daar verschillende sporten uitproberen, waaronder triathlon. Nu, 4 jaar later, staat de paratriatleet 23e op de wereldranglijst. Zijn doel is om de top 10 te bereiken.

Bij alle onderdelen (zwemmen, fietsen en hardlopen) wordt hij bijgestaan door zijn guide. Sander lijdt aan het Usher-syndroom. Dat is een zeldzame, erfelijke aandoening waardoor zijn gehoor en gezichtsvermogen langzaam minder worden. Sander is zeer slechthorend en heeft een gezichtsveld van 7 graden, alsof hij door een rietje kijkt. Brighty, zijn hulphond, brengt de nodige rust in zijn leven.

Deze topsporter, die daarnaast ook trotse vader én spreker is, ontving van de Dirk Kuyt Foundation een bijdrage voor materiaal voor zijn fiets. Sander hoopt dat hij zich zal plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2024.

Wij wensen hem heel veel succes!

Foto: Sander (rechts) met zijn guide Davy.https://www.dirkkuytfoundation.nl/sporter-van-de-maand