Jaaroverzicht 2021

Precies 2 jaar geleden startte ons avontuur in de para triathlon. Na een eerste seizoen met alleen een Nederlands Kampioenschap was het dit seizoen dan eindelijk tijd om te laten zien wat we in huis hebben.

In januari 2021, nog voor de start van het seizoen, hadden wij besloten om op zijn minst te kunnen starten bij twee internationale wedstrijden in Frankrijk en Spanje. Ondanks de maatregelen die er nog waren rondom Corona, was het toch mogelijk om deze wedstrijden te kunnen starten.

12-06-21 World Triathlon Para Cup Besançon Frankrijk - 8e plaats 

20-06-21 World Triathlon Para Cup A Coruna Spanje - 7e plaats 

Na een kort zomer reces en de Paralympische Spelen konden wij ons opmaken voor het tweede deel van dit seizoen en tevens de officiële start van onze Road to Paris 2024. Want het is nu nog precies 3 jaar tot de Paralympische Spelen in Parijs. 

Tot onze grote verbazing kwam Sander op de startlijst van het EK paratriathlon in Valencia en een World Cup in Turkije en Portugal. Weer drie extra internationale wedstrijden die ervoor kunnen zorgen dat Team Koomen nog meer stijgt op de wereldranglijst. Helaas kon de vaste guide Davy Heijsteeg bij het EK en de wedstrijd in Turkije niet starten in verband met zijn eigen werk/- sportcarrière, maar gelukkig stelde onze reserve/ guide 2.0 Daaf Plomp zich beschikbaar om samen met Sander te racen. 

Als voorbereiding op de twee internationale wedstrijden startten Sander & Davy het NK paratriathlon waarbij zij de Nationale titel wisten te prolongeren.
Een optimale voorbereiding voor Spanje en Turkije dus.

18-06-21 Nederlandse kampioenschappen Roermomd - 1ste plaats samen met Edwin van Geenen die 2de was geworden

En dan is het inmiddels oktober en staan we na een geweldige uitslag tijdens de World Cup in Turkije (4e plaats), Portugal (7e) en het EK in Valencia (11e plaats)

nu 23e op de Wereldranglijst.

25-09-21 EK Valencia Spanje - 11e plaats

01-10-21 World Triathlon Para Cup Alanya Turkije - 4e plaats 

30-10-21 World Triathlon Para Cup Allhandra Portugal - 7e plaats 

Een resultaat wat wij aan het begin van dit seizoen niet voor mogelijk hadden gehouden. Een stijging van ruim twintig plaatsen is een heel mooi resultaat na een geweldig eerste seizoen, maar dat was nog niet alles.

Want als kers op een hele grote taart, mocht Sander & Daaf starten op het WK paratriathlon in Abu Dhabi. Een heel erg speciaal WK, want Sander was de eerste Nederlandse slechtziende para-atleet op het WK Paratriathlon. 

05-11-21 WK Abu Dhabi - 12e plaats

05-11-21 WK Abu Dhabi - 12e plaats

05-11-21 WK Abu Dhabi - 12e plaats

Yas Marina Circuit Abu Dhabi 2021

Yas Marina Circuit Abu Dhabi 2021